Aktualne informacije in TV vsebine

Umetnost, ki ne pozna meja, že petnajstič

V Gozdičku, v eni od enot Vrtca Murska Sobota, v Ulici Štefana Kovača, poteka 15. likovni tabor Umetnost ne pozna meja.

Soboški vrtec je z likovnim taborom z naslovom Umetnost ne pozna meja povezan z vrtcem v avstrijskem Salzburgu že 15. let. Tako vsako leto najprej starši in otroci ter delavci vrtca iz Murske Sobote potujejo v Avstrijo in so tam štiri dni, nato pa Avstrijci vrnejo obisk.
Letos se je konec junija v Salzburg odpravilo 6 družin oziroma 9 otrok, ki obiskujejo soboški vrtec, ter 10 strokovnih delavcev vrtca. V ponedeljek pa je v Mursko Soboto prispelo 7 družin z 10 otroki ter 6 zaposlenih Vrtca Alterbach iz Salzburga.
Vodja likovnega tabora, Mojca Buzeti: »Letos so nam v vrtcu Alterbach pripravili glasbeno delavnico – s tem, da so se oni že vnaprej naučili našo pesmico Marko skače, potem smo risali na papir in odtiskali na steklo, delali smo dišeče vrečke, nakit, risali pa smo tudi na Mozartovo glasbo. Mi pa smo pripravili pevsko, plesno delavnico, delavnico z glino, na kateri nastaja tudi hiška iz gline; na eni od delavnic iz stirodura izdelujejo avtomobile, izdelujejo tablo za dobrodošlico ter slikamo na steklo. To delavnico pa vodi ena od mamic, ki je letos šla z nami v Salzburg.«
Tudi vsak popoldan se udeleženci tabora družijo; ob tem jim pokažejo tudi znamenitosti Pomurja. V četrtek se likovni tabor zaključuje, pred tem bo ob 12.00 v prostorih enote Gozdiček otvoritev razstave otroških del.